Bestemødre gruppe

Det er en velsignelse når bestemødre ber for barnebarna. Det er en fin måte å bli en del av barnebarnets liv. En bestemor kan be i en ordinær Mødre i Bønn-gruppe for skolen der barnebarnet går, eller hun kan lage en egen gruppe bare for bestemødre. En bestemorgruppe er motiverende og støttende spesielt for dem som ikke bor i nærheten av barnebarna sine.

Visjonen til Mødre i Bønn er at alle skoler i Norge skal være dekket av bønn. Mødre i Bønn er en tverrkirkelig bevegelse, og målet er at kvinner fra alle typer forskjellige menigheter og sammenhenger kan få samles i et hjem for å be for barna/barnebarna og en lokal skole. Det er også naturlig å be for skole/høyskole/universitet som barna en ber for i gruppen går på.

Be Gud om minst én annen bestemor som kan være din bønnepartner. Barnebarna deres trenger ikke å gå på den samme skolen.
• Velg et møtetidspunkt som passer for alle, på dagtid eller på kveldstid
• Bestill et Mødre i Bønn-arbeidshefte til alle i gruppen.
• Det skal ikke legges opp til noe form for bevertning.
• Følg bønneopplegget: «Firetrinnsbønn» 1. Lovprisning 2. Bekjennelse 3. Takkebønn 4. Forbønn. Det kan være til god hjelp å lage klart et Bønneark med de fire trinnene. I Arbeidsheftet finner du det du trenger for å laget et slikt ark. Du kan også skrive ut ferdige Bønneark på vår nettside.
• Be i samtaleform og samstemt gjennom timen med bønn. (D.v.s. at alle konsentrerer seg om et trinn og et tema om gangen).
• Hele gruppen ber felles gjennom de tre første trinnene.
• Under det fjerde punktet som er forbønn, kan gruppen gjerne deles opp i mindre grupper. Hver deltaker velger et av sine barn å be for.
-Be barna inn i et bibelvers; en mor velger et barn og alle er med på å be for dette barnet, så er det neste mor sin tur o.s.v.
-Be for lærerne – bibelvers og konkrete bønneemner.
-Be for skoler – konkrete bønneemner.
-Be for Mødre i Bønn.

Gruppeleder-veiledningen til Mødre i Bønn har mange nyttige verktøy til hjelp for en Mødre i Bønn-gruppeleder. Der kan du finne bibelhenvisninger til bruk i lovprisning, bekjennelse, takkebønn og forbønn. Den inneholder også forslag til bønneemner for barna, lærerne og skolene. Du kan også finne et nyttig opplegg for en personlig stille andaktsstund som vil hjelpe deg som er Gruppeleder til å overføre tanker og ideer fra din egen andaktsstund til bønnegruppen. Vi har også nyttig inspirasjon for dem som starter Mødre i Bønn grupper for bestemødre. Ta kontakt på momsinprayer@online.no

Vi ber om at gruppen registreres ved å fylle ut skjemaet som ligger på hjemmesiden eller sende inn registreringsskjemaet som finnes bakerst i Mødre i Bønn-arbeidshefte. Lederen vil da motta nyhetsbrev og informasjon om Mødre i Bønn sitt arbeid. Gjennom denne oversikten av grupper kan Hovedkontoret enklere kunne hjelpe interesserte mødre i kontakt med hverandre eller til eksisterende grupper. Databasen brukes kun til internt bruk og blir ikke delt med andre.

 

 

 

 

Wordpresss nettside laget av Oransje webdesign