Nyhetsbrev fra Europateamet

Les det inspirerende nyhetsbrevet fra Europa teamet. Mødre I Bønn blir ledet av dette teamet og vi hører til i et stort nettverk av over 19 land i Europa:

Mødre, klar til å be …?! Min svigerfar opplevde det. Under andre verdenskrig ble han innkalt til aktiv tjeneste for å beskytte landets grenser mot Tyskland. “Mobilisering” … Jeg blir stadig minnet om dette ordet. Det betyr innkalling til tjeneste i hæren på grunn av krig, og om nødvendig kjempe mot fiendens tropper. Mobilisere oss mødre å be? Jeg tror trenger vi å gjøre nettopp dette i disse dager!

Som mor, opplever jeg stadig mine barns “kamper”! Noen ganger er klasserommet eller skolegården, eller deres arbeidsplass et steder med kamp mellom lys og mørke … Hva kan vi gjøre som mødre? Ingenting! Fordi denne kampen foregår på et høyere nivå, der vi selv ikke har noen makt! Men det finnes en måte å kjempe og til og med vinne: 5 Mos 13, 4 Herren deres Gud skal dere følge, og ham skal dere frykte. Hans bud skal dere holde, og hans røst skal dere adlyde. Ham skal dere dyrke, og ham skal dere holde fast ved.

Jeg innså på nytt hvilken kraft som ligger i disse ordene og i det å stole på Gud! Jeg er overbevist om at hvis vi lever etter dette verset, vil vi bli seirende krigere: Vi frykter ingenting bortsett fra Gud. Vi lever hver dag i hans tjeneste. Vi tar hans ord på alvor og vi er veldig nær ham og lar han hjelpe oss. For et liv som mor! De fire trinnene i bønn er til stor hjelp for oss.

I tilbedelsen ærer vi Gud. Vi tar tid til å fokusere på ham og tilbe i hans nærvær. Under stille bekjennelse blir vi fri fra skyld som har tynget oss. I trinnet Takk får vi større glede og entusiasme for Guds verk i våre liv. Og i trinnet Forbønn forkynner vi Guds seier! De fire trinnene er effektive våpen, og vi blir klare til å kjempe! Vi fikk et veldig praktisk eksempel på dette nå i førjulstiden.

Det blir stadig sjeldnere å høre juleevangeliet fortalt i skolen. Vi tok opp dette punktet i vår Mødre I Bønn gruppe og ba intenst om det, vi ba om at Gud skulle åpne en dør, slik at juleevangeliet skulle bli forkynt i en bestemt klasse. Vi var spente og ventet for å se hva Gud ville gjøre. Og det skjedde! Hele juleevangeliet ble fortalt, og ikke bare for den klassen, men også til en annen klasse. Hva mer, barna var ivrige etter å høre mer fordi det var så spennende!

Det ovennevnte bibelverset har en helt spesiell betydning for Mødre I Bønn Europa i år. Vi ønsker å være sterke krigere og ønsker å bruke dette verset som en mal for våre liv. Beskriver dette verset vårt liv? I mars hadde vi en tre-dagers faste i MIP-Europa. Vårt hjertes ønske var å se mange mødre i Europa som er villige til å be og bli opplært til firetrinns bønn. Er du også klar til å be? Jeg ber om at du skal bli det!

Hjertelig hilsen Kathrin Larsen Director of Moms in Prayer International in Europe and Israel

Vil du være med å be sammen med oss for MIP Europa og Israel? 5 Mos 13, 4 Herren deres Gud skal dere følge, og ham skal dere frykte. Hans bud skal dere holde, og hans røst skal dere adlyde. Ham skal dere dyrke, og ham skal dere holde fast ved.

Be om at mødre i hele Europa vil reise seg opp til å be med en ny tillit; å tilbe med ærbødighet, holder hans bud, lytte til hans stemme. ”Må vi kjenne gleden over hans kjærlighet og glede over å tjene Herren og ‘klamre oss til ham “.

Jane Weber Bønn koordinator MIP Europa

MIP Europa Retreat Fra 29 mai til 1. juni 2016, vil MIP Europa team, sammen med europeiske Landskoordinatorer (CCS), Regionale koordinatorer (RDS) og Sally Burke og Marlae Gritter, våre internasjonale ledere fra USA, møtes til generalforsamling og retreat. Vi ser frem til å høre Guds stemme og å ha en oppmuntrende tid sammen i fellesskap. Vi vil fortelle deg alt om det i neste nyhetsbrev. Vil du be for oss?

Vitnesbyrd. Våre Landskoordinatorer deler personlige og svært rørende erfaringer med Moms In Prayer:

Martina Kersten, CC MIP Tyskland: “I 2015 feiret vi 20-årsjubileet for MIP Tyskland. På jubileet i Chemnitz gav min sønn Benjamin sitt vitnesbyrd. Alle damer og min familie, inkludert meg selv, ble veldig rørt! I de senere år hadde jeg bedt til tider i tre forskjellige grupper for Benjamin, da han var i en fase der han prøvde alt. Han hadde ikke forkastet Gud, men hans liv var alt annet enn til Guds behag. Mens han snakket, var jeg overrasket over å legge merke til hvordan kvinnene klamret seg til hans ord. Mange mødre er virkelig fortvilet med sine unge sønner! Jeg opplevde hvor oppløftende slik rapport kan være, spesielt når vedkommende forteller fra sitt eget liv. Etterpå var det noen kvinner som snakket personlig med Benjamin. Gjennom årene, når vi har snakket om jubileet, ble hans vitnesbyrd omtalt som et høydepunkt. Han oppfordret kvinner til å fortsette å be, fordi det er verdt det. Han er det beste eksemplet! ”

Randi Anita Helvig, CC MIP Norge: “For meg er det som har rørt meg mest at jeg i Moms In Prayer har blitt møtt av damer som jobber i MIP USA eller MIP Europa. Disse mødrene har støttet meg med kjærlige hjerter. Jeg kan føle deres ekte omsorg for meg, for mitt team og for mødre og barn i mitt land. de har lært meg nye skritt i bønn, i å lytte og være lydig mot Gud. Ja, de viste meg hvordan jeg kunne snakke med min himmelske Far og å stole på hans ledelse. De hjalp meg til å oppfatte Guds Ånd. Jeg ser at MIP er et instrument for Guds gode plan for å utruste den oppvoksende generasjon, våre barn. For meg er det utrolig å være en del av dette fantastiske arbeidet. All ære til vår Gud. Han er den som vi mødre i Norge ønsker å følge.

Edith Denzler, CC MIP Frankrike: “En ung mor ønsket å komme til vårt jubileum i fjor sommer, men ventet en baby rundt den tiden. Hun ble derfor enige med meg om at jeg skulle lese hennes vitnesbyrd om hvordan Gud hadde ført henne til MIP. Etter innledende vanskeligheter med å følge Firetrinn i bønn, oppdaget hun over tid den helt nye ufattelige skatten i Guds Ord. Hennes personlige relasjon fikk en fornyelse. I en tid med depresjon og indre kamp overgav hun seg på ny til Jesus. Hun lærte å klamre seg til Jesus og hans ord i alle livssituasjoner. Hun leverte et bilde av hennes nyfødte baby sammen med vitnesbyrdet. Det var et privilegium for meg å få lov til å være en del av livet til denne moren og hennes erfaring med Gud. ”

Cornelia Amstutz, CC MIP Sveits: “Jeg kunne fortelle om utallige dypt rørende og spesielle øyeblikk, men en spesiell verdifull erfaring jeg verdsetter i mitt hjerte er: 20.-årsjubileet for MIP Sveits. Da jeg søkte Gud i bønn og spurte ham hvordan vi skulle feire jubileet, gav han meg en fantastisk plan. Han viste meg, ned til minste detalj, hvordan arrangementet skulle organiseres. Jeg skrev nøye ned alt og vi startet med forberedelsene. Da vi organiserte og planla var vi privilegerte med å oppleve hvordan Gud ledet oss trinn for trinn; sendte oss alt vi trengte og hvordan det hele hang sammen. Jeg fikk lov til å se hvordan Gud oppfylte alle de tingene han hadde vist meg på forhånd, punkt for punkt, rett foran øynene mine. Det var en feiring som ikke kunne vært bedre fordi det var hans feiring! Jesus var i fokus, og det handlet om å tilbe ham, hedre ham, takke ham for alt han har gitt oss mødre og alt han har gjort for oss og våre barn. Dette vil forbli uforglemmelig for meg. Takk Jesus! ”

Mariana Dubceac, Regiondirektør Moms in Prayer International Øst-Europa: “Jeg vil gjerne dele en historie som skjedde i min familie som viser at det beste vi kan gjøre for våre barn, er å be flittig for dem og hvor viktig det er for dem å vite dette. En vinterdag gikk hele familien en tur i parken, koste oss og snakket med hverandre. En flokk med kråker fanget vår yngste datters oppmerksomhet. De var på jakt etter mat. Vår datter spurte meg: «Hvorfor er babyen kråke for seg selv, hvor er moren?” Mens jeg tenkte på et svar på hennes spørsmål, svarte hun på alvor: “Å, jeg vet hvor hun er! Hun har gått til en Mødre I Bønn bønnegruppe for å be for sitt barn! “Jeg var glad for å høre dette, samtidig som det også var veldig morsomt. Hvis mamma-kråke går til en MIB gruppe, hvor mye mer skal ikke vi gjøre det! vår Gud er en allmektig Gud! Det er ingenting som er for vanskelig for ham å svare på fordi han har all makt. I over 20 år i MIB har vi mange vitnesbyrd og svar på våre bønner! Pris og ære til vår Gud for hans kraft og veiledning i våre liv og tjeneste. ” Erfaringer                                                                                                     Mødre I Bønn grupper deler sine erfaringer i vandringen sammen med Gud Fra Danmark: Trivsel på skole “I vår familie, fikk vi et veldig konkret svar på våre bønner for vår autistiske sønn. Legene hadde forberedt oss på ulike problemer i forhold til hans” skolehverdag “. Men på grunn av de kontinuerlige bønnene for vår sønn, hans skole, lærere og hele arbeidsstokken, er jeg i stand til å følge en lykkelig og smilende sønn til skolen hver morgen. Han virkelig liker å være der. Alle involverte har bekreftet at den totale situasjonen er mye bedre enn forventet. For en klar og jordnær inngripen av Gud! Pris Gud!”

Fra Sveits: St. Nicholas sjokolade for lærerne “I løpet av advent forberedte MIB gruppen en større overraskelse for lærerne på ungdomsskolen. Først møtte to mødre rektor og informerte ham om MIB, deres bønnegruppe, og deres støtte til ledere og lærere i skolen gjennom bønn. I tillegg tok de med til ham en hjemmelaget, velsmakende godbiter. Rektor var veldig fornøyd og lovet å legge godbitene, 180 sjokolader, sammen med informasjons hefter i personalrommet for lærerne. Senere fikk mødrene en e-post fra denne rektoren hvor han uttrykke sin takknemlighet igjen og sier at sjokoladene var mottatt med stor takk. Dessuten satte det igang flere interessante diskusjoner blant lærerne om bønn. ” Det er alltid fasinerende å lese spesifikke svar på bønner fra mødre over hele Europa. Vi vil med glede motta vitnesbyrd fra deg for å publisere det i nyhetsbrevet.

Undervisninger på Skype. I det siste nyhetsbrevet informerte vi deg om ulike treningsprogrammer som Christina tilbyr i forskjellige språk via Skype. Her er tilbakemelding fra to mødre som tok del i det:

Fra Tyskland: “Skype opplæring setter oss i kontakt med mødre fra andre land. Å be sammen var veldig rørende. Vi gikk gjennom og lærte nye måter å reflektere over Guds karakter. Vi ble minnet om at de fire trinnene i bønn er en gave for å hjelpe oss med å kommunisere med Gud. Vi har også snakket om å lytte til Gud og da spesielt stille bekjennelse, som ikke er riktig forstått eller verdsatt av så mange. Takk for hjelpen til å se MIB timen på en ny måte! ”

Fra Holland: “Hvilken velsignelse Skype treningen var! Christina er tålmodig og svært talentfull, forklarer de fire trinnene i bønn og også hvordan en forbereder en MIP time. En rutinemessig måte å be på kan ha sneket seg inn når man har vært en kristen i noen tid. Det tar litt tid å venne seg til å be med bibelvers og å lede sin egen MIB gruppe i denne retningen. Ved å delta i de ulike Skype øktene, ble jeg bedre utstyrt og har mottatt ny inspirasjon til bønn i vår gruppe og å praktisere de fire trinnene. Vi jobber fortsatt med samstemt bønn. En annen velsignelse fra Skype opplæring er at en møter mødre fra hele Europa og blir oppmuntret av deres vitnesbyrd. Det forundrer meg alltid hvordan mødre og bestemødre fra forskjellige språk og kulturer kan være ett i Kristus. Også gjennom Skype undervisningen ble jeg oppmuntret av at jeg ikke er alene i min MIB tjeneste. Det begeistrer meg å vite at andre ber for meg, og få ulikt materiell som utruster meg. Alt materialet som legges ut gjør det så mye lettere for meg å utføre mine oppgaver som gruppeleder og Kontaktperson ved siden av min stramme tidsplan med fire barn og et hjem. Endelig er jeg i stand til å formidle videre det jeg har lært til andre gruppeledere i området. ”

Andre opplæringskurs:
a.Gaven fra en MIB time
b. Å forberede en MIB time
c. Kontakt Person opplæring
Hvis du er interessert kan du kontakte Christina direkte for å avtale en avtale: christina.buechi@momsinprayer.eu

Frivillig på MIB Europa
MIP-Europa er en mangfoldig bønnebevegelse. Hva gjør du bra? Hvilke muligheter har du? Hva brenner ditt hjerte spesielt for? Ved å publisere følgende vitnesbyrd vil vi oppfordre deg til å vurdere om du kan bidra med tid og talenter i MIB Europa. Hvis mange mødre hjelpe litt, kan vi oppnå mye!

Støttet MIP Europa ved å lage en adventskrans, Ja, det var Eva`s idé. Hun er en Gruppeleder i Sveits og hun vil fortelle historien selv: “I nesten tjue år har jeg vært i bønn i en MIP gruppe for mine fire sønner og deres skoler. Jeg er ikke bare en lidenskapelig bønnekvinne, men jeg elsker lidenskapelig håndarbeid! Da min venn overtok ansvaret i MIP lederskap ønsket jeg å støtte henne med mine talenter. Så jeg begynte å invitere MIP mødre til vårt hjem for å gjøre håndarbeid og var i stand til å donere gevinsten til MIB. År etter år vokste gruppen vår og i november i fjor var vi 40 glade damer som laget Advents dekorasjoner som vi tok med hjem. Dette gjør det mulig for meg å støtte MIB med CHF 1000. Jeg har sett hvordan Gud velsigner små handlinger av trofasthet og multipliserer dem. Jeg er også veldig takknemlig for de mange møter og vitnesbyrd. Gud fortjener all ære!

“Enhver skal gi som han har bestemt seg til, ikke med ulyst eller av tvang, for Gud elsker en glad giver. Og Gud er mektig til å gi dere all sin gave i rikt mål, så dere alltid og under alle forhold har det dere trenger, ja, har overflod til all god gjerning. ” 2 Kor 9, 7

 

Wordpresss nettside laget av Oransje webdesign