Nyhetsbrev desember 2015

2 Kor 12,9: Men han svarte: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.»……
Dette ordet er for noen velkjent, for meg ble det nytt i dag.
Har du opplevd at et av barna dine bare sier deg imot og ikke ønsker å gjøre det du synes er veldig fornuftig og rett?
Når familiemedlemmer ikke ønsker å høre på det jeg sier av formaning og veiledning, da kan jeg bli irritert og av og til ganske så frustrert og sint. Hjelper det? Mange ganger ikke. I adventstiden og juleferien ønsker jeg så gjerne at det skal være en spesiell fred som senker seg i hjemmet, men ofte kan det være det motsatte fordi det er så mye som stresser barna og oss foreldre i denne tiden.

Det jeg ble minnet om i dag da jeg leste dette verset er at jeg må lære meg til å erkjenne svakhet i en situasjon. Se og forstå når jeg bare skal stoppe opp og erkjenne at jeg der og da er svak; jeg greier ikke å overbevise den andre. Jeg kan ikke forandre den andres hjerte og holdning. Jeg greier ikke å få barnet/ungdommen til å se det jeg ser, eller å forstå det jeg forstår.

Da er den beste plassen hos Jesus, erkjenne at jeg er svak, og da formes det et rop om hjelp og forbønn for den jeg har diskutert med. Og jeg får lov til å legge vedkommende i Guds fang.

Jeg håper at du, kjære mor, skal få oppleve i juletiden at du får en stund sammen med Jesus, der du kan ta frem de områdene du kjenner deg svak, områder du ikke har noe å stille opp med og be om hjelp.

For når vi erkjenner at vi er svake, da åpner vi opp for Guds kraft. 2 Kor 12, 9b Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg.
Vi skal få lov til å erkjenne at vi er svake og at vi må hente vår styrke hos Gud. Men hvor er Han når det er tøft? Godt er det å vite at vi kan ta direkte kontakt med Han i bønn, men så er det så flott at jeg også kan få ta kontakt med forbedere eller mødrene i Mødre I Bønn gruppen min, for hver av dem er Guds forlengede arm. Våger jeg å sette ord på min svakhet, får jeg oppleve at mødrene i gruppen min bærer meg i bønn og gir meg gledens olje og kler meg i lovsangsdrakt i stedet for motløs ånd. Gjennom dem får jeg møte Guds ånd. 1 Kor 2, 4 Jeg forkynte ikke mitt budskap med overtalende visdomsord, men med Ånd og kraft som bevis. For deres tro skulle ikke bygge på menneskelig visdom, men på Guds kraft.
Våg å være svak i tiden som kommer 

Vennlig hilsen Randi Anita Helvig
Landskoordinator for Mødre I Bønn Norge

Wordpresss nettside laget av Oransje webdesign